Ttalibani ubili šest afganistanskih vojnika

AFGANISTANSKI talibani ubili su u nedjelju šest vladinih vojnika u novome napadu svrgnutog radikalnog režima pred predsjedničke izbore predviđene za listopad, izjavili su dužnosnici.

Vojnici su ubijeni u napadu prije zore na vojni položaj na području Maiwanda u južnoj pokrajini Kandahar, izjavio je pokrajinski šef policije Khan Mohammad Khan.

Njegovo je izvješće potvrdio glasnogovornik talibana Abdul Latif Hakimi i dodao da su talibani u napadu uspjeli zaplijeniti i streljivo.

Posljednji napad talibana i njihovih islamskih militantnih saveznika izveden je u vrijeme sve većih napetosti i nasilja pred predstojeće predsjedničke izbore predviđene za 9. listopada.

Gotovo 1.000 ljudi je ubijeno u napadima u Afganistanu prošle godine.

Afganistanska vlada šalje 1.500 vojnika u zapadnu pokrajinu Herat gdje su u žestokim sukobima između milicije i snaga pokrajinske vlade poginule 22 osobe, izjavio je u nedjelju glasnogovornik ministarstva obrane Zahir Azimy.

On je također rekao da su vojnici uhitili sedam talibanskih boraca u jugoistočnoj pokrajini Ghazni.

Azimy je rekao novinarima da su uhićenja izvršena prošlog tjedna na području Andara, ali je odbio identificirati "dobro poznate talibane" iz sigurnosnih razloga.

Pročitajte više