Tuga zbog tragedije u Zadru: "Napisao sam status, a onda su počeli zvoniti telefoni"

Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila kod Zadra poginuo je 52-godišnji Željko M., a njegov 19-godišnji sin Teo je s teškim ozljedama završio u zadarskoj općoj bolnici. 

Nesreća se, prema informacijama policije, dogodila u nedjelju oko 21:10 na Jadranskoj magistrali između Murvice Gornje i Murvice Donje. Željko je vozeći iz smjera Posedarja prema Zadru htio pretjecati osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Međutim, umjesto pretjecanja je udario u prednji dio osobnog automobila iz Zadra koji je nailazio iz suprotnog smjera, a za volanom je bio 28-godišnjak. Nakon udara osobni automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja i zaustavlja se izvan kolnika, a za njim pada i Željko s motociklom. Prilikom udara dijelovi motocikla i osobnog automobila su oštetili osobni automobil karlovačkih tablica, ali i drugi motocikl kojim je upravljao 19-godišnji Teo. On je vozio iza oca. Dijelovi automobila ga pogađaju i on s motociklom slijeće s ceste, odvaja se od motocikla i zaustavlja u niskom raslinju.

Željko je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač osobnog automobila i Teo kolima Hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.

"Počeli su zvoniti telefoni..."

"Čim sam došao kući, na stranici naše grupe napisao sam status 'Svi smo se vratili živi i zdravi'. Bilo je oko 21 sat i otišao sam se istuširati. Kad sam izašao iz tuša, počeli su zvoniti telefoni...", priča za Zadarski.hr Duško Brala, pokretač Facebook grupe Đir oko Borika, koja okuplja zadarske ljubitelje motora i motociklista.

"To je bio pravi šok! Kako bih drukčije mogao reagirati?! Mi smo se već vratili doma oko 15 sati, a zadnji put kad sam se s njima čuo, oko 16 sati, bili su kod tunela Sv. Rok. Ni na kraj pameti mi nije bilo da im se tu u Murvici, pred Zadrom, tako nešto može dogoditi", dodaje.

"I Željko i Teo vozili su ispravne i dobre motore. Iz Zadra smo krenuli u subotu ujutro, oko 9, i na Grobniku smo bili oko 16:30 sati. U našoj grupi na motorima bilo nas je 40, a još ih je nekoliko išlo automobilima tako da nas je bilo oko 50. Sve je bilo u najboljem redu, putovali smo prema planu, stajali, odmarali se i jeli.

Kad smo se sutradan ujutro, u nedjelju, htjeli vratiti, jedna se grupa, u kojoj su bili Željko i Teo, odvojila. Oni su nam to najavili na početku, da unutar našeg susreta imaju svoj program jer se inače tako često druže. Htjeli su još malo ostati na Grobniku. U toj grupi bilo je 12 motorista, svi su iz Zadra, da bi nekoliko sati nakon nas i oni krenuli prema Zadru. Na putu smo se svako malo čuli i sve je bilo u redu", opisuje.
 

Pročitajte više