Turčin, Filipinac i Gruzijac krijumčarili migrante tijekom vikenda

Ilustracija: Armin Durgut/Pixsell

Primorsko-goranska policija danas je izvijestila o više kaznenih djela povezanih s krijumčarenjem migranata.

Od petka, 24. studenog do danas, policijski službenici Policijske postaje Opatija i Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalistička istraživanja nad trojicom stranih državljana, i to državljanima Turske, Filipina i Gruzije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Bježali policiji, prvo kombijem pa onda pješice

U petak, 24. studenog, u noćnim satima, na širem matuljskom području policijski službenici Policijske postaje Opatija uporabom zvučnih i svjetlosnih signala pokušali su zaustaviti osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka. Vozač nije postupio po danoj naredbi te se nastavio kretati vozilom. Došavši do mjesta Pasjak, vozač se zaustavio te je krenuo bježati zajedno s četiri strana državljana koja su se nalazila u vozilu. Ubrzo su ih sustigli policijski službenici te priveli u policijsku postaju.

Istog dana na području Brod Moravica zaustavljeno je osobno vozilo varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Filipina, dok su se u osobnom vozilu nalazila četiri strana državljana.

Gruzijac u kombiju ZG tablica vozio pet stranaca

Noćas, nešto iza ponoći, na području Šapjana zatečeno je kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Gruzije, dok se u vozilu nalazilo pet stranih državljana.

Svi strani državljani koji su se nalazili u vozilima na nezakonit su način ušli u Republiku Hrvatsku.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Prema zatečenim stranim državljanima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, javili su iz policije.

Pročitajte više