Turkinja spavala na odmorištu na A3, pregazio je kamion. "Mislio sam da je vreća"

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Sinoć oko 2:50 došlo je do neuobičajene prometne nesreće na odmorištu autoceste A3 kod Slavonskog Broda.

U nesreći je teško stradala 47-godišnja državljanka Turske. Na nju je naletio 35-godišnji državljanin Hrvatske, upravljajući kamionom s poluprikolicom. 

Policija je objavila kako je on zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju kotačima poluprikolice prešao preko tijela 47-godišnjakinje koja je ležala na kolniku. "U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 47-godišnjakinja, kojoj je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na daljnjem liječenju", dodala je policija.

Žena je spavala kad ju je pregazio kamion

Kako doznaje Index, kamion je pregazio Turkinju dok je spavala na cesti na odmorištu kod benzinske pumpe. Žena je odmarala na proputovanju, a vozač kamiona je nije uočio dok se kamionom kretao po odmorištu. Nakon nesreće rekao je kako je, s obzirom na to da je bio mrak, mislio da se radilo o vreći.

Nasreću, vozač kamiona je samo zadnjim kotačem prikolice pregazio ženu.

Dobro je prošla

Ozlijeđene su joj noge, radi se o lomu noge, a ozlijeđen joj je i kuk. No već za par dana trebala bi biti otpuštena iz bolnice, što su sjajne vijesti jer su posljedice sasvim sigurno mogle biti mnogo teže.

Policija je protiv 35-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok su od 47-godišnjakinje naplatili novčanu kaznu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte više