Turska: Nepoznata kurdska skupina prijeti napadima na strane turiste

SEPARATISTIČKA kurdska skupina koja je preuzela odgovornost za atentate na hotele u Istanbulu zaprijetila je u četvrtak napadima na strane turiste u Turskoj povodom približavanja 20. obljetnice početka oružane pobune za autonomiju jugoistočnog dijela zemlje, naseljenog većinom Kurdima.

"Zbog činjenice da ćemo napadati uglavnom turistički sektor, pozivamo sve turiste da napuste Tursku, a one koji su namjeravali doći da promijene destinaciju", navodi se u priopćenju "Sokolova slobode Kurdistana", skupine koja je do sada bila nepoznata.

Priopćenje je dobila agencija France Presse preko agencije Mezopotamija, prokurdske agencije sa sjedištem u Njemačkoj koja redovito objavljuje priopćenja kurdskih pobunjenika.

Skupina koja je u utorak preuzela odgovornost za bombaške napade na dva hotela u Istanbulu i na plinsko postrojenje u predgrađu grada, također je pozvala "one koji ulažu u Tursku, lokalno stanovništvo kao i strance, i one koji imaju koristi od rata protiv Kurda da se povuku i prekinu svoja ulaganja".

Pročitajte više