RAT U UKRAJINI

Turski ministar: Porasle su nade u prekid vatre, ali...

Foto: EPA

TURSKI ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu danas se u Lavovu susreo s ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom, i to dan nakon što je posjetio Moskvu i ondje razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom. CNN prenosi kako je Cavusoglu, misleći na Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog, izjavio sljedeće: "Postigne li se dogovor o pitanjima oko kojih vidimo mogućnost zbližavanja, možda će se dva čelnika susresti."

Cavusoglu je potvrdio kako su njegove nade u prekid vatre porasle nakon sastanka s objema stranama. No dodao je kako je "teško o tome govoriti kada je u pitanju rat". Otkrio je kako je Ukrajina predložila Tursku i Njemačku kao zemlje jamce u predloženom "ugovoru o kolektivnoj sigurnosti".

"Tijekom mojih jučerašnjih razgovora u Moskvi primijetio sam kako Rusija na to nema prigovora. Mogli bi prihvatiti taj prijedlog", rekao je Cavusoglu dodajući kako je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan jučer razgovarao s Putinom te mu ponovio ponudu o ugošćivanju njega i Zelenskog u Istanbulu ili Ankari.

 

Pročitajte više