Tužiteljstvo prikupilo dovoljno dokaza: Fritzl je kriv za smrt tek rođenog sina

AUSTRIJSKO tužiteljstvo je konačno prikupilo dovoljno dokaza za to da u optužnicu protiv monstruma Josefa Fritzla, uz incest, silovanje, zlostavljanje i držanje u zatočeništvu, uvrste i optužbu za ubojstvo.

Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je, svega tri dana nakon rođenja, Fritzlov sin Michael umro pod neutvrđenim okolnostima. Fritzlova kćerka Elisabeth, majka preminulog dječaka, u iskazu danom policiji, oca monstruma je optužila za ubojstvo tog djeteta.

Krone Zeitung, pozivajući se na izvore iz tužiteljstva, objavio je kako je, tužiteljstvo sad prikupilo dovoljno dokaza za te optužbe te kako je "Fritzl bio svjestan toga kako se njegov sin nalazi u životnoj opasnosti i kako mu je potrebna liječnička pomoć, ali je odbio poduzeti nešto po tom pitanju". Prema Elisabethinom svjedočenju, Michael je, između ostalog, imao i problema s disanjem.

Optužnica bi trebala biti kompletirana u studenom ove godine, a suđenje 73-godišnjem Fritzlu bi trebalo početi u siječnju 2009. godine.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više