Tvrtka "Ledo" zbog tiskarske greške na štapiću sladoleda dužna isplatiti najmanje 300.000 kuna

NEPRAVOMOĆNOM presudom tvrtka "Ledo" dužna je isplatiti 300 tisuća kuna nagrade i zatezne kamate mladoj Hvaranki koja je u svibnju 1999. u nagradnoj igri te tvrtke sakupila dobitnu kombinaciju štapića od sladoleda.

Prema današnjoj presudi zagrebačkog Općinskog suda, djevojci koja je u vrijeme nagradne igre bila maloljetna "Ledo" bi osim iznosa glavne nagrade trebao isplatiti i zatezne kamate od sredine rujna 1999. kada je završila nagradna igra.

Djevojka je sudski spor pokrenula nakon što je "Ledova" komisija utvrdila da jedan od štapića iz dobitne kombinacije koju je sakupila nije orginalan, odnosno da se radi o tiskarskoj pogrešci, zbog čega su joj odbili isplatiti nagradu.

Obitelj dobitnice proučila je pravila nagradne igre, te uočila da u slučaju tiskarske pogreške pravo na nagradu ima onaj tko se prvi javi "Ledu". Kako je mlada Hvaranka jedina sakupila i poslala dobitnu kombinaciju na nagovor obitelji pravdu je potražila na sudu.

Da se radilo o tiskarskoj grešci pred sudom je potvrdio i sudski vještak za dokumente, vrijednosne papire, novac, slike i kreditne kartice. On je ustvrdio da se, unatoč nepravilnom otisku, djelovi utisnutog teksta poklapaju s "Ledovim" alatom.

Inače, i tužitelji i tuženi složili su se kako je nesporno da štapić koji je imala mlada Hvaranka nije trebao biti onaj pravi dobitni koji na kraju ni nije našao vlasnika, pa se osim Hvaranke nitko nije javio za nagradu.

Pročitajte više