Twitter zabranio oglašavanje ruskim medijima, Rusi najavili odmazdu

Foto: Hina, Twitter 
 
DRUŠTVENA mreža Twitter objavila je da je zabranila oglašavanje na računima ruskih medijskih kuća RT-a i Sputnika zbog uplitanja u odvijanje američkih predsjedničkih izbora 2016.
 
"Ta odluka stupa na snagu odmah, precizira Twitter i dodaje da se ona temelji na istrazi u vezi američkih izbora 2016. i na zaključku američkih obavještajnih službi da su RT i Sputnik pokušali utjecati na izbore u korist ruske vlade", navodi Twitter.
 
"Nismo olako donijeli tu odluku koju primjenjujemo u sklopu naše obveze da jamčimo korisnicima Twittera cjelovitu uslugu" dodao je isti izvor.
 
Jack Dorsey, jedan od vodećih ljudi Twittera, napisao je danas na toj društvenoj mreži kako ruski mediji više neće imati svoj prostor na društvenoj mreži, no i da će projicirana zarada od gotovo dva milijuna dolara biti uložena kao podrška istraživanjima o korištenju Twittera za vrijeme izbora, uključujući upotrebu dezinformiranja.
 
Američke medije u Rusiji očekuje odmazda
 
U reakciji na tu odluku, urednica RT-a Margarita Simonian je izjavila za rusku agenciju Ria Novosti da "nije mislila da Twitter vode američke tajne službe i da bi to ukazivalo na teoriju urote, ali Twitter je to sam priznao". Dodala je da je šteta što će američki mediji u Rusiji vjerojatno osjetiti ruske mjere odmazde.
 
RT (bivši Russia Today) je također naveo da ga je Twitter potaknuo da prihvati reklamni prostor na svom računu 2016. u sklopu promocije praćenja američkih izbora na tom ruskom tv-kanalu.
 
RT navodi da je tada odbio prijedlog zbog "pretjerane cijene".

Pročitajte više