U srijedu svi na prosvjed: "Mijenjaju nam prošlost, kradu sadašnjost, ne dajmo im budućnost"

Foto: Facebook

INICIJATIVA Hrvatska može bolje pozvala je sve građane da na Dan roditelja u srijedu, 1. lipnja u 18 sati jasno kažu da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva. 

"Mijenjaju nam prošlost, kradu nam sadašnjost, ne dajmo im budućnost"

Simultani prosvjedi pod sloganom "Mijenjaju nam prošlost, kradu nam sadašnjost, ne dajmo im BUDUĆNOST!" održat će se u 13 gradova: Zagrebu, Križevcima, Puli, Poreču, Rijeci, Slavonskom Brodu, Osijeku, Virovitici, Splitu, Zadru, Korčuli, Dubrovniku te u Londonu.

Građani će na njima pokazati da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture, najavljuju iz inicijative.

"Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje, a obrazovna reforma je hrvatski javni interes. Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme.

"Učitelji dali svoju stručnost, iskustvo i znanje, a dobili političke napade i pritiske"

Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske", stoji u pozivu na prosvjed.

Iz inicijative su razočarane građane pozvali i da prije prosvjeda podrže nastavak kurikularne reforme tako da pošalju svoje poruke podrške Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu te saborskim zastupnicima.

Inicijativa Hrvatska može bolje okuplja učitelje i učiteljice, više od 180 udruga, sindikate SSSH, Maticu hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod te brojne pojedince i građane, a nastala je nakon što je Boris Jokić, voditelj ekspertne skupine za provođenje kurikularne reforme sa svojim kolegama od ministra Šustara zbog političkih pritisaka zatražio razrješenje s funkcije čime je reforma dovedena u pitanje.

 

Pročitajte više