U 2006. Germanwings prevezao 7,1 milijuna putnika

SVJETSKO nogometno prvenstvo pozitivno je utjecalo i na Germanwings. Lani je niskotarifni zrakoplovni prijevoznik prevezao 31% više putnika u odnosu na 2005., i tako nastavio trend rasta koji bilježi posljednje 3 godine.

Oko 7,1 milijuna putnika je letjelo prema 50-ak odredišta u 24 moderna zrakoplova. Veliki uspjeh se vidi i u ekonomskim pokazateljima - Germanwings je ostvario 560 milijuna eura prometa što je povećanje od čak 39% u odnosu na prošlu godinu.

"Imat ćemo sigurno pozitivne rezultate - najbolje u povijesti tvrtke", rekao je Thomas Winkelmann, glasnogovornik Uprave Germanwings GmbH u očekivanju konačne potvrde lanjskih financijskih rezultata.

U prošloj godini niskotarifni zrakoplovni prijevoznik postavio je i vrlo važne ciljeve za daljnji razvoj. Tako su prošlo ljeto isporučena dva, od ukupno 18 naručenih zrakoplova tipa Airbus A319, a još pet istih bit će isporučeno ove godine.

Rekord u broju prevezenih putnika u jednoj godini postavljen je već 27. listopada kada je kompanija slavila svoj četvrti rođendan. Tada je ujedno prevezao i najveći broj putnika u jednom danu, 25.000.

Pročitajte više