U 2006. u Maloj sceni zabilježen rekordan broj posjetitelja

ZA KAZALIŠTE Mala scena 2006. godina bila je vrlo uspješna i rekordna po broju posjećenosti predstava od osnutka kazališta. Pet premijera i petnaest repriznih naslova pogledalo je ukupno 67 724 ljudi u dvorani na zagrebačkom Medveščaku, ali i širom zemlje na brojnim gostovanjima. Ukupno je izvedeno 499 predstava, što u odnosu na prošlogodišnje rezultate, predstavlja rast od 11,9%. U istom periodu, broj publike je povećan za čak 35%, uz isti broj zaposlenih.
 
Uz brojčane pokazatelje, u Maloj sceni posebno su ponosni na veliki međunarodni uspjeh predstave za djecu "Padobranci ili o umjetnosti padanja". Plesna predstava koja je premijerno izvedena na kazališnom festivalu za najmanju djecu Visioni di futuro, visioni di teatro u ožujku u Bologni, vrlo je brzo ostvarila cijeli niz međunarodnih gostovanja, na kojima je oduševila svjetsku publiku.

Osim u Italiji, predstava je gostovala u Rusiji, Finskoj, Austriji i Češkoj te Argentini, a u 2007. nastavlja svoj zvjezdani put na turneji po Austriji (Salzburg i Villach u siječnju, s ukupno 14 izvedbi) te na festivalima u Luksemburgu i Belgiji, zatim Danskoj, Sjevernoj Irskoj, Izraelu i Japanu. Potvrđen je i nastup na festivalu u Edinburghu 2008. godine.

Predstava je tako postala pravi izvozni proizvod hrvatskog kazališta za djecu te je potvrda uspješnog rada plesača i glumaca Larise Lipovac i Damira Klemenića te redatelja Ivice Šimića.

Uz veliki uspjeh Padobranaca, umjetnici i projekti kazališta Mala scena u 2006. osvojili su slijedeće nagrade: Lana Barić osvojila je Nagradu za najbolju glumicu i nagradu sponzora u predstavi "Ifigenija" na Festivalu "Rainbow" u Sankt Petersburgu; Lana je osvojila i Nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu 2006., za ulogu Klitemnestre u "Ifigeniji"; za ulogu u istoj predstavi Ronald Žlabur bio je nominiran za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade; Buga Marija Šimić osvojila je Nagradu za najboljeg glumca debitanta u predstavi "Nevidljivi Leonard" na Naj, naj, naj festivalu; predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja“ na Festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu dobila je nagrade za najbolju scenografiju i najbolju koreografiju.

Pročitajte više