U Afganistanu se srušio putnički zrakoplov s 83 ljudi

Foto: EPA/Google News

PUTNIČKI avion koji je prevozio više od 80 ljudi srušio se i zapalio u Afganistanu, u području koje kontroliraju Talibani.

Zrakoplov nacionalne kompanije Ariana Afghan Airlines srušio se u planinskom djelu Deh Yak u istočnoj pokrajini Ghazni dok je letio iz Herata za New Delhi. Sudbina putnika još nije poznata.

Lokalni mediji javljaju kako je u avionu bilo ukupno 83 ljudi. Poletio je u 13:15 sati po lokalnom vremenu (9:45 sati po našem vremenu).

Kompanija za sada negira pad aviona?

Dužnosnici kontrolnog tornja u zračnoj luci Herat priopćili su da se srušio avion afganistanske tvrtke Ariana Airlines i da je na njemu bilo 110 osoba, javlja ATN News.

Let 358 srušio se u području Sadozai, Ghazna, a letio je iz Herata za Delhi u Indiji.

S druge strane, piše ATN News, kompanija Ariana Afghan Airlines na svojoj stranici negira pad zrakoplova, dodajući da su svi letovi ove tvrtke uspješno odrađeni.

Kontradiktorna izvješća

Na medijima i društvenim mrežama pojavljuju se kontradiktorna izvješća o kompaniji  koja je u vlasništvu srušenog aviona. Neki navode da se radi o vojnom avionu koji pripada američkim trupama, a drugi o putničkom avionu nacionalnog prijevoznika Ariana Afghan Airlines, javlja RT.

Mirwais Mirzakwal, izvršni direktor zrakoplovne tvrtke Ariana Afghan Airlines rekao je za Reuters kako srušeni zrakoplov nije u vlasništvu te kompanije.

 

Pročitajte više