U Beču privedeno 17 dječaka i mladića. Mjesecima su zlostavljali 12-godišnju curicu?

Ilustracija: EPA

Sedamnaest osumnjičenika u dobi od 13 do 18 godina optuženo je u Beču za višemjesečno zlostavljanje 12-godišnje djevojčice, piše Kurier.

Austrijski istražitelji upali su jutros u nekoliko stanova i priveli 17 osumnjičenika na ispitivanje, potvrdila je policija.

Nina Bussek, glasnogovornica Ureda javnog tužitelja u Beču, kaže da je policija istovremeno upala u sve stanove kako bi spriječila osumnjičenike da usklade priče. Optuženi su djeca ili mladi ljudi, a mediji pišu da njihove obitelji navodno potječu iz Turske i Bugarske.

Ne radi se o grupnom silovanju

Suprotno nekim medijskim izvješćima, policija ne tvrdi da je riječ o višestrukom grupnom silovanju, već su osumnjičenici mogli pojedinačno napasti djevojku. Osim u jednom slučaju, istraga se ne vodi za silovanje, već za teško seksualno zlostavljanje maloljetnice.

Prema Kroneu, napadi su se dogodili u garaži na glavnom željezničkom kolodvoru, u stanu i na stubištu.

Osumnjičenici su, kako se navodi, svoje radnje snimali i snimkama ucjenjivali žrtvu. Prema izvješću, istražitelji su zaplijenili najmanje četiri mobitela.

U jednom od videa može se navodno čuti djevojku kako više puta viče: "Stop!"

Ispitani i pušteni na slobodu

“Zbog zaštite žrtava trenutno ne možemo iznositi nikakve detalje. To je iznimno osjetljivo pitanje i istražujemo ga maksimalnom brzinom", rekla je glasnogovornica policije Julia Schick.

Nakon što je mjesecima šutjela, dvanaestogodišnjakinja se navodno konačno povjerila majci.

17 osumnjičenika ispitano je već danas. Prema Kroneu, govorili su o "seksualnim odnosima uz pristanak". Također su tvrdili da je djevojčica rekla da ima 14 godina. Osumnjičeni su već danas pušteni na slobodu.

Pročitajte više