U Benkovcu osvanuo grafit s prijetnjom smrću Miloradu Pupovcu

U GLAVNOJ benkovačkoj ulici na Šetalištu kneza Branimira danas je na jednoj zgradi osvanuo grafit "Smrt Pupavcu HV", koji su komunalni redari izbrisali.

Kriminalistička policija u Benkovcu povela je istragu te traga za počiniteljem.

Benkovački gradonačelnik Branko Kutija osudio je taj čin, ističući pritom da takvi počinitelji čine štetu gradu Benkovcu.

Taj čin te grafite koji su se u petak pojavili na kućama Srba u Sotinu, nedaleko od Vukovara, osudila je danas Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

"Pozivamo policiju da otkrije počinitelja", priopćio je glasnogovornik SDSS-a i predsjednik Izvršnog odbora te stranke Boro Rkman. Upozorio je kako se, za razliku od grafita u Sotinu, kojima se "poziva na vjersku i nacionalnu nesnošljivost, u Benkovcu poziva na ubojstvo određene osobe".

SDSS zato očekuje da, osim MUP-a, reagiraju i Ministarstvo pravosuđa te Hrvatski sabor jer je, kako je istaknuo Rkman, Milorad Pupovac, osim što je predsjednik Srpskoga narodnog vijeća, i potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik.

Vukovarsko-srijemska policija utvrdila je danas da je grafit neprimjernog sadržaja ("Ubi Srbina" i sl.) u Sotinu napisao maloljetnik. Policija će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njega.

Pročitajte više