U Beogradu boravi izaslanstvo američkog kongresa

U BEOGRADU u subotu boravi izaslanstvo američkog Kongresa koje se, tijekom posjeta, sastalo s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, predsjednikom skupštine SCG Dragoljubom Mićunovićem te srpskim premijerom Zoranom Živkovićem, a u izjavama nakon susreta obostrano je istaknuto kako SCG "može biti najstabilniji partner SAD u regiji".

Marović se, prema službenom priopćenju, založio za što skorije obnavljanje statusa normalnog trgovinskog partnera SCG sa SAD, istaknuvši da je potrebno proširiti bilateralnu suradnju na području gospodarstva. On je izrazio interes i za pomoć koju bi SAD mogle pružiti u reformi vojske SCG u cilju bržeg pristupanja NATO-ovom "Partnerstvu za mir".

Mićunović i tročlano izaslanstvo američkog Kongresa su nakon razgovora izjavili da bi suradnju SCG i SAD trebalo proširena i na područjima poput obrazovanja, znanosti, gospodarstva i obrane.

Predstavnici Kongresa SAD naglasili su da ta institucija uvažava napredak koji je SCG ostvarila u suradnji s Haškim sudom i dodali da će to pomoći većoj podršci SAD razvoju Srbije i Crne Gore.

Oni su istaknuli i da svojim posjetom Beogradu žele staviti do znanja da je SCG jedna od zemalja s kojom SAD želi imati dobre odnose.

Pročitajte više