U Bibinjama izgorio gliser, još tri plovila teško oštećena

GLISER 55-godišnjeg slovenskog državljanina u potpunosti je izgorio, a još tri susjedna plovila teško su oštećena u velikom požaru koji je noćas oko 1.30 sati izbio u uvali Jaz u Bibinjama pokraj Zadra.

Uz slovenski gliser Crowline dužine oko pet metara, gotovo potpuno je izgorjela i jedrilica u vlasništvu hrvatskog državljanina, a gliser češkog državljanina i čamac u vlasništvu hrvatskog državljanina su oštećeni, objavio je Večernji list.

Vlasnik izgorenog glisera Franc J. novinarima je ispričao da je još jučer poslijepodne čamcem isplovio na more te se istog dana vratio, vezao brod ponovno u lučicu i otišao za Ptuj. Noćas ga je, kako je rekao, nazvao sin i obavijestio o požaru, nakon čega se odmah vratio u Bibinje. Tvrdi da je plovilo bilo dobro održavano i da je motor na njemu bio posve nov, zbog čega ne može špekulirati o uzrocima požara, a dodaje i kako ne vjeruje da je vatra podmetnuta.

Policija je potvrdila da je požar na svim plovilima ugašen noćas oko tri sata, a o uzrocima izbijanja vatre i iznosu materijalne štete izvijestit će istražni sudac županijskog suda u Zadru nakon provedene istrage.

Pročitajte više