U BiH 77 zaraženih koronavirusom, u Sarajevu njih 10

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

POTVRĐENA je zaraza koronavirusom kod još 77 osoba u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini, i to u 11 općina i gradova,  a najveći broj zaraženih je u Sarajevu, izvijestile su u nedjelju tamošnje entitetske zdravstvene ustanove.  

Prema navodima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u entitetu Federaciji BiH pozitivne su bile 42 osobe, od 518 testiranih osoba na covid-19.

Najviše zaraženih u Sarajevu, slijede Tuzla i Živinice

Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih deset, a slijede Tuzla i Živinice s po pet oboljelih osoba.

U Sarajevu je zaražen i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, a u Živinicama je pozitivan na testiranju bio i predsjedatelj Općinskog vijeća i zamjenik tamošnjeg direktora Doma zdravlja Nail Jusić. On je nazočio ceremoniji na kojoj je dodijeljeno priznanje počasnog građanina Živinica članu BiH Predsjedništva Željku Komšiću. 

U Republici Srpskoj 35 novooboljelih

Prema informacijama iz Republike Srpske, u tome entitetu u posljednja 24 sata zabilježena je zaraza koronavirusom kod 35 osoba. 

Najviše ih je, devet osoba, iz Mrkonjić Grada, naveli su u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Najveći broj oboljelih su kontakti osoba kod kojih je ranije potvrđen covid-19. 

Pročitajte više