U BiH nakon noćnog izlaska mladić drugog ubio odvijačem

Na fotografiji je mjesto ubojstva Foto: Ognjen Matavulj/Avaz

U SRIJEDU je u centru Banje Luke ubijen 29-godišnji Bojan Milovanović. Kako piše Dnevni avaz, Milovanović je dvaput uboden odvijačem - prvo u vrat, a zatim i u sljepoočnicu. Umro je na mjestu. Zbog sumnje u povezanost s ubojstvom uhićeni su 28-godišnji Goran Bilčar i godinu dana mlađi Marko Mihajlović.

Do krvavog obračuna došlo je preksinoć oko 3:15 sati kod parka Kupusište u Ulici Nikole Pašića. Izvor blizak istrazi kaže da je svemu prethodio verbalni sukob. No, kako su svi sudionici tučnjave bili pod utjecajem alkohola, bezazlena svađa pretvorila se u ubojstvo.

Sve je krenulo s provociranjem

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Milovanović s društvom bio u noćnom provodu po Banjoj Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od njih. Bili su u nekoliko noćnih klubova i oko tri ujutro njih petorica automobilom su došli do pekarnice kako bi nešto pojeli. Tamo su se zatekli osumnjičeni Bilčar i Mihajlović, koji su također poslije noćnog provoda svratili u pekarnicu.

"Milovanović je bio u društvu s četvoricom mladića. Stajali su ispred pekarnice i pjevušili, a Bilčar im je, navodno, dobacivao nešto u stilu: 'Jeste li vi neki orkestar?' Bilo je tu i drugog dobacivanja koje je razljutilo Milovanovićevo društvo", rekao je izvor blizak istrazi.

Ubojica je Bilčar?

Izvor kaže da su Bilčar i Mihajlović sjeli u automobil i krenuli prema parku Kupusište, a za njima je u drugom autu krenulo Milovanovićevo društvo. Zaustavili su se usporedno s njima i svađa se nastavila. Padale su teške riječi i psovke, a onda je nekoliko mladića izašlo iz vozila kako bi se obračunali. Došlo je do tučnjave i naguravanja, a zatim su jedni druge lovili po ulici.

U tom općem metežu jedan od osumnjičenih uzeo je iz automobila odvijač i njime nasrnuo na Milovanovića, ubovši ga u vrat i sljepoočnicu. Milovanović je umro na licu mjesta, a Bilčar i Mihajlović su pobjegli. Policija ih je zahvaljujući snimkama nadzornih kamera identificirala i uhitila. Dnevni avaz neslužbeno doznaje kako je ubojica Bilčar.

Istraga je i dalje u tijeku.

Pročitajte više