KORONAVIRUS U SVIJETU

U BiH preko 800 novih slučajeva, 47 umrlih

Ilustracija: EPA

U BiH je potvrđeno nešto više od 800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 47 osoba oboljelih od covida-19 preminulo je u protekla 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo koji pokazuju postupno smanjenje zaraze.

Brojke objavljene u utorak potvrdile su kako se nastavlja trend postupnog smanjenja dnevnog broja zaraženih, zamjetan od kraja prošlog tjedna, ali se istodobno održava razmjerno visoki broj smrtnih slučajeva.

Od ponedjeljka su provedena testiranja na nešto više od 3200 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod još 555 osoba iz Federacije BiH te kod 262 iz Republike Srpske, kao i kod 52 osobe iz distrikta Brčko.

U Federaciji BiH umrla je 31 zaražena osoba, u RS-u 15 a u Brčkom jedna.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada potvrđeno ukupno nešto više od 101 tisuće slučajeva zaraze, a preminulo je gotovo 3400 zaraženih.

Epidemiološko stanje nije isto u svim dijelovima te zemlje jer je incidencija odnosno tjedni broj novozaraženih na 100 tisuća stanovnika različit. On je na razini Federacije BiH sada oko 230, no u nekim županijama poput Hercegovačko-neretvanske ta je brojka i iznad 500.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više