U Bihaću uhićen Ignac Vukelić

POLICIJA Federacije Bosne i Hercegovine uhitila je prošlog tjedna u Bihaću Ignaca Vukelića za kojim zbog različitih kaznenih djela tragaju sudovi u Zagrebu, Rijeci i Daruvaru te Slavonskoj Požegi, tvrdi sarajevski "Dnevni avaz".

Vukelić je uhićen temeljem tjeralice hrvatskog ureda Interpola a pretpostavlja se kako je on sudjelovao u organiziranom kriminalu. Policija je u iznajmljenom stanu u mjestu Vedro Polje kojega je Vukelić koristio pronašla nekoliko putnih isprava za koje se pretpostavlja kako su krivotvorene no navodno i iskaznica obavještajne službe Hrvatska vojske čija se vjerodostojnost upravo provjerava.

Vukelić je također imao osobne iskaznice izdate u Republici Srpskoj nosno Federaciji BiH - obje na lažno ime. Policija za sada pretpostavlja kako se Vukelić u BiH uglavnom bavio prijevarama krivotvoreći alkoholna pića u punionicama u Travniku i Vitezu a postoje indicije kako su u krijumčarsku mreži čiji je on bio član osim trgovaca i ugostitelja bili uključeni i neki dužnosnici Unsko-sanskog kantona.

Pročitajte više