Odvoz smeća u Bjelovaru 80 posto skuplji. Hrebak: I dalje najniža cijena u zemlji

Screenshot: HRT

STANOVNICI Bjelovara će od ljeta odvoz otpada plaćati više, i to skoro za 80 posto. Bjelovarsko Gradsko vijeće potvrdilo je tu odluku, a mjerodavni tvrde da će usprkos poskupljenju cijena odvoza otpada biti među najnižima u zemlji, javlja HRT.

Minimalna cijena javne usluge odvoza miješanog otpada u Bjelovaru će od ljeta biti 8 eura i 40 centi za građane, a 42 i pol eura plaćat će poslovni subjekti.

Komunalac: Porasli su troškovi

Iz gradske tvrtke Komunalac, koja jednom tjedno prikuplja i obrađuje komunalni otpad, kažu da će građani koji pravilno recikliraju uštedjeti na plaćanju.

U Komunalcu višu cijenu odvoza miješanog komunalnog otpada, koja zadnjih godina nije rasla, pravdaju rastom svih troškova. Navode da su troškovi obrade miješanog, komunalnog i biootpada u pet godina porasli za 123 posto. 

Hrebak: Bjelovar će i dalje imati jednu od najnižih cijena odvoza otpada u Hrvatskoj

S tolikim povećanjem cijena odvoza otpada ne slaže se bjelovarska oporba.

"Ne kažem da ne treba neko povećanje. Mi znamo da postoje povećani troškovi, ali povećanje od 80 posto... Pogledali smo i povećanja drugih gradova i općina. Ona postoje, ali ne znači da su baš tolika", kaže Damir Bajs.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak govori da će stanovnici Bjelovara unatoč poskupljenju i dalje imati jednu od najnižih cijena odvoza otpada u zemlji.

"Ja se slažem da našim građanima nije to jednostavno plaćati, ali kao što vidite, mi smo novim podizanjem cijena u sredini svih onih koji imaju stare cijene, a svi ti neće imati stare cijene i za šest mjeseci. Dođite pa mi recite jesam li bio u pravu ili u krivu kada sam rekao da će Bjelovar i dalje imati jednu od najnižih cijena odvoza opada", govori Hrebak za HRT.

Radnici Čistoće u Komunalcu više neće imati jednu od najnižih plaća u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Njih 72 dobit će povećanje plaće od 37 posto, piše HRT.

Pročitajte više