U blizini kuće otmičara i silovatelja Jaycee Lee Dugard nađen komadić kosti

POLICIJA  je našla komadić kosti u blizni kuće otmičara i silovatelja Jaycee Lee Dugard, Phillipa Garrida. Završena je opsežna, četverodnevna potraga na području Antiocha gdje je Garrido živio sa obitelji i otetom Jaycee, a u koju je bio uključen i FBI. Fragment kosti nađen je u dvorištu Garridovog susjeda, gdje je on jedno vrijeme živio te radio kao upravitelj imanja.

Policija kaže kako će trebati nekoliko tjedana da bi se pokazalo je li komadić kosti životinjskog ili ljudskog podrijetla. Pomoću policijskih pasa nađeno je još nekoliko dokaza koji bi mogli kompromitirati Garrida.

Garridova žrtva gošća Larryja Kinga

Povijest Garridovih zločina je duga. Američki voditelj Larry King ugostio je u svojoj emisiji još jednu njegovu žrtvu. Katherine Hall bila je žrtva Garridovog napada još 1976. godine. Kad ga je policija ulovila, Katherine je svjedočila protiv njega te je seksualni prijestupnik osuđen na čak 50 godina zatvora.

Pušten je na uvjetno kaznu nakon odsluženih 10 godina te je navodno nakon toga počeo uhoditi Katherinu i prijetiti joj. Ona se nadala da će njen napadač biti pušten tek 2006. s odsluženih 30 godina zatvorske kazne. Kontaktirala je Garridovog socijalnog radnika, no on joj je samo rekao kako ne može učiniti ništa po pitanju njegovog ranog uvjetnog puštanja na slobodu. "Od tada sam živjela u strahu. Jednostavno sam znala da me uhodi", rekla je Katherine.

Silovao ju je osam sati

Larry King je ispitao sve detalje napada iz 1976. godine. Garrido je, prema Katherininim riječima, prišao svojoj žrtvi na parkiralištu ispred trgovine u South Lake Tahoeu i zamolio za prijevoz. Ona ga je pustila u svoj automobil što je nazvala "najgorom pogreškom u životu". Seksualni nasilnik prisilio je svoju, tada 25-godišnju žrtvu da vozi u izolirano skladište gdje joj je vezao ruke i rekao "ako ćeš biti dobra, neću te ozlijediti". Silovao ju je osam sati.

Tko zna koliko bi sve trajalo da u blizini nije patrolirao policajac koji je provjeravao vrata skladišta. "U tom trenutku sam ga čula i vrišteći istrčala gola kroz vrata", rekla je Katherine Hall.

Bivša supruga Garrida opisala kao nasilnog ovisnika o drogama

U medijima je istupila i Garridova bivša žena Christine Murphy koja ga je opisala kao nasilnog ovisnika o drogama. S njim je bila u kratkom i "stalno je tražila izlaz iz njega".

Podsjetimo, Garrido i njegova žena Nancy uhićeni su prošlog tjedna zbog silovanja i otmice 29-godišnje Jaycee Lee Dugard. Ona je oteta 1991. godine na putu prema autobusnoj stanici u području Lake Tahoea. Od tada je držana u zarobljeništvu kao Garridova seksualna robinja te mu je rodila dvoje djece.

Pročitajte više