U Borovu na četničkom derneku Srbi odali počast ubojicama iz Dalja

SAMO dan nakon obilježevanja 10. obljetnice hrvatske oslobodilačke akcije Oluje, odnosno nekoliko dana nakon 14. godišnjice protjerivanja Hrvata i brutalnih ubojstava policajaca u Dalju, dožupan iz srpske zajednice Jovo Ajduković je skupa s pristašama srpske manjine odao je počast poginulima koji su sudjelovali u agresivnom ratu protiv Hrvatske.

Radi se, naime, o Mladenu Jakovljeviću i trojici njegovih suboraca, koji su sudjelovali u napadu na hrvatske policajce. Sam Jakovljević je tijekom napada izgubio život.

Ajdukovićev provokativni nastup dogodio se na otvorenju Memorijala Jakovljevića u Borovu kod Vukovara za vrijeme trajanja manifestacije Borovsko ljeto. Nazočni su predvođeni Ajdukovićem minutom šutnje odali počast poginulom Jakovljeviću i njegovim suborcima.

Hrvati naseljeni u Borovu ostali su šokirani tim činom, no tada je Ajduković javno pozdravio sve prisutne i u ime župana Galića, što je Hrvate šokiralo još i više.

Čelnik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Mlinarić potvrdio je da su Ajdukovićeve riječi čista izmišljotina, jer Božo Galić nikada ne bi ovlastio dožupana iz srpske zajednice da boravi na četničkom derneku.

"Sigiran sam da župan Božo Galić koji je trenutno na odmoru u niti jednom slučaju nije poslao Ajdukovića na srpsku proslavu, a kamoli odredio da nazočne pozdravlja u županovo ime." -kazao je Mlinarić novinaru .

Mlinarić je zjavio i kako su mu poznate mnoge slične situacije koje se u Borovu događaju pod okriljem raznih turnira i memorijala.

Ajduković novinarima u nedjelju nije bio dostupan, pa se postavlja pitanje dokle ide granice tolerancije prema provokatorima, odnosno koliko dugo će vlasti zatvarati oči na blaćenje Domovinskog rata od strane "modernih" pristalica pokojne ideje o velikoj Srbiji.

Pročitajte više