U Briješću kod Osijeka poginula četverogodišnja djevojčica

U PROMETNOJ nesreći, koja se dogodila danas oko 12,20 sati u Briješću kod Osijeka, na prijelazu preko željezničke pruge poginula je četverogodišnja djevojčica L.K. iz Briješća, izvijestila je PU osječkobaranjska.

Očevid je u tijeku, a prema prvim informacijama, na djevojčicu je naletjelo osobno vozilo.

Od početka ove godine u Osječko-baranjskoj županiji poginulo je u prometnim nesrećama 15 osoba, među kojima je najviše mladih od 18 do 24 godine, a na žalost i dvoje mlađih - jedan 16-godišnjak i danas poginula četverogodišnjakinja.

Policija upozorava na zabrinjavajuću činjenicu da je broj nesreća u porastu. Prošle godine smrtno je stradalo na osječko-baranjskim prometnicama 70 osoba, što je duplo više nego godinu prije, a među njima je i 25 mladih od 18 do 24 godine. U prva tri mjeseca ove godine poginulo je sedam osoba, a samo u 19 dana travnja smrtno ih je stradalo osam, rekao je za Hinu Ivan Opačak, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU osječko-baranjske.

Kao najveće razloge nesreća Opačak je naveo vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine i neprilagođenost uvjetima na cesti, ali i loše prometnice u Osječko-baranjskoj županiji. Posebno je istaknuo da su kazne suviše blage. Na svu sreću, rekao je, krenuo je pilot-projekt testiranja vozača i na drogu.

Ovoga vikenda osječko-baranjska prometna policija iz prometa je isključila 79 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola. Među njima je bilo 25 vozača od 18 do 24 godine i desetero njih od 25 do 30 godina.

Pročitajte više