U Čavogoglavama postavljen temeljni kamen crkve Hrvatskih mučenika

Na velikom koncelebriranom misnom slavlju održanom večeras u Čavoglavima, u kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika i 30ak svećenika, šibenski biskup mons. Ante Ivas blagoslovio je kamen temeljac za novu crkvu Hrvatskih mučenika. L

Time je ujedno označen početak gradnje crkve u Čavoglavima čija gradnja je započela na inicijativu i uz novčanu potporu popularnog pjevača Marka Perkovića Tompsona.

"Crkvu ovdje u Čavoglavima podižemo s ljubavlju i vjerom u Boga i bolje sutra koje će donijeti blagostanje i stanovnicima ovog kraja", kazao je u propovijedi biskup Ivas prisjetivši se ujedno cijele plejade hrvatskih mučenika od Nikole Tavelića do Alojzija Stepinca i današnjih mučenika kojima u spomen bit će podignuta ta crkva kao zahvala za njihov doprinos očuvanju vjere i hrvatske domovine.

Crkva Hrvatskih mučenika inače je prva nova crkva koja se u drniškom kraju gradi nakon 1990. a gradit će se po zamisli splitskog arhitekte Emila Šverka i imat će izgled starohrvatskih crkava.

Očekuje se da će njezinu izgradnju pomoći brojni dobročinitelji iz zemlje i svijeta, a prvi veliki humanitarni koncert održava se večeras. Naime, nakon euharistijskog slavlja otpočeo je kulturno-umjetnički program u kojem nastupa 15-ak kulturno-umjetničkih skupina, a završnica će biti spektakularni koncert uz vatromet kojeg rodnom selu daruje Marko Perković Tompson. Uz njega najavljen je i nastup Miroslava Škore, Mate Bulića, Baruna i drugih izvođača.

(Hina) xav ymć

Pročitajte više