U centru Podgorice eksplodirala bomba u autu

Screenshot: YouTube
 
U CENTRU Podgorice u Crnoj Gori eksplodirala je bomba u garaži, pišu Vijesti.me
 

 
Uznemireni građani kazali su kako je detonacija bila izuzetno jaka i čula se iz garaže na Rimskom trgu u centru grada. 
 
 
 
Prema neslužbenim informacijama, bomba je u autu eksplodirala dok je vozilo bilo u pokretu. 
 
Poginuo vozač u BMW-u
 
Neslužbeno se doznaje da je eksplodiralo blindirano vozilo BMW, minutu nakon što je ušlo u garažu. Vozač automobila je poginuo.
 
Prema podacima iz policije, automobil je koristio Dražen Čađenović, no još nije potvrđeno da je u automobilu njegovo tijelo. 
 
Čađenović je pripadnik barske kriminalne grupe, a BMW koji je večeras oko 19 sati eksplodirao mu je policija nedavno oduzela zbog provjera. 
 
 
 
 
Postoji mogućnost da je bomba slučajno aktivirana
 
Trenutno nema podataka je li bomba bila u vozilu ili zakačena ispod vozila. Postoji mogućnost da je bomba prevožena i da je slučajno aktivirana. 
 
Nitko od građana u ovoj eksploziji nije ozlijeđen, a nema niti materijalne štete na drugim vozilima.
 
Na mjestu eksplozije suklja gusti dim, a na teren su izašli kompletan sastav podgoričke policije i troja vatrogasna vozila. Evakuirani su građani iz okolnog područja.
 
Prvi podaci pokazuju da je do eksplozije došlo unutar vozila
 
"Na lice mjesta iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improviziranih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg područja. Izvršeni su prvi preliminarni pregledi blindiranog vozila. Prvi preliminarni podaci ukazuju na to da je do eksplozije najvjerovatnije došlo unutar vozila, s obzirom na oštećenja koja se nalaze u vozilu. Točan uzrok eksplozije će biti utvrđen nakon vještačenja odnosno istragom koja se provodi. Policijski službenici, u koordinaciji s nadležnim tužiteljstvom, poduzimaju intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i potpunom rasvjetljavanju ovog događaja", priopćeno je iz podgoričke policije.
 
 

Pročitajte više