U četvrtak sprovod trojice mladića koji su poginuli u teškoj nesreći na Korčuli

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

OPĆINA Smokvica objavila je da će se pogreb za tragično preminule mladiće Tomislava Tomašića, Antu Salečića i Ivana Didovića održati u četvrtak (6. siječnja) na mjesnom groblju u 14 sati.

"Posljednji ispraćaj naša tri anđela će se održati u četvrtak, 6. siječnja 2022., s početkom u 14:00 na mjesnom groblju sv. Ciprijana u Smokvici. Održat će se jedan zajednički sprovod.

Mole mještane da do groblja dođu bez automobila

Apeliramo na sve koji planiraju doći na posljednji ispraćaj da dođu minimalno pola sata prije početka.

Također apeliramo da se poštuju sva uputstva dežurnih službi i redara kako bi pogreb protekao što dostojanstvenije. Molimo sve mještane koji mogu, da do groblja dođu bez osobnih vozila. Molimo sve da poštuju sve trenutne epidemiološke mjere. Neka im je laka rodna gruda", stoji u objavi Općine Smokvica na Facebooku. 

Podsjetimo, protekloga vikenda su na državnoj cesti između Blata i Vele Luke na Korčuli smrtno stradali mladići u dobi od 19, 22 i 24 godine. 

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika, nepreglednog zavoja, mokrog kolnika i smanjene vidljivosti izgubio nadzor nad vozilom, koje je zatim sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo.

Vozač tek položio vozački ispit

Sva trojica poginulih mladića bila su iz Smokvice. Dvojica od njih, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, bila su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a sva trojica bila su aktivna u Viteškoj udruzi Kumpanjija. 

19-godišnji Ivan Didović, najmlađi među njima, tek je položio vozački ispit. Nijedan od poginulih nije bio vezan. 

Pročitajte više