U Čileu brutalno pretučen 26-godišnjak iz Zagreba

IVAN Stvorić, 26-godišnjak iz Zagreba, brutalno je pretučen u glavnom gradu Čilea, Santiagu. Policija ga je pronašla u zoru kako onesviješten leži nasred ceste. Mladić se nalazi u komi, jedno plućno krilo mu je kolabiralo te je zadobio prijelom lubanje, a liječnici tvrde da su dani koji slijede kritični, piše Večernji list.

Mladićeva majka Vesna Stvorić zatražila je od hrvatskog veleposlanstva u Čileu da ga posjete u bolnici te da mu pomognu podmiriti troškove liječenja i povratka u Hrvatsku jer mladić ondje nije zdravstveno osiguran.

"Moj Ivan ima samo hrvatsko državljanstvo i zato očekujem da mu naše veleposlanstvo pomogne. Moja je snaha izvan sebe zbog svega što se dogodilo. Put stoji oko tisuću eura, možda i više. Susjedi i Ivanovi prijatelji skupljaju novac za moj put", kazala je nesretna majka.

Bez informacija o zdravstvenom stanju mladića

Naime, mladić se prošle godine preselio u Čile zbog ljubavi te je s vremena na vrijeme dolazio u Hrvatsku kako bi sređivao potrebne dokumente, ali posljednjih mjesec i pol dana se nalazio u Čileu.

U Ministarstvu vanjskih poslova u utorak su kazali da su u kontaktu s Ivanovom majkom i hrvatskim veleposlanstvom u Čileu. Djelatnici veleposlanstva su posjetili Ivana u bolnici te potvrdili da je na odjelu intenzivne njege. Najnovije liječničke informacije vezane uz Ivanovo zdravstveno stanje još uvijek nisu dobili. Iako su zatražili, nisu primili niti izvješće čileanske policije o brutalnom premlaćivanju koje se dogodilo u utorak navečer. Čim dobiju bilo kakve informacije, obavijestit će njegovu obitelj, a za napadačima se još uvijek traga.

Pročitajte više