U DALMATINSKU VODOPRIVREDU U TRI GODINE ULOŽENA 254 MILIJUNA KUNA

U dalmatinsku su vodoprivredu, odnosno u njezine četiri županije u zadnje tri godine uložena 254 milijuna kuna, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Vodogospodarskog odjela za vodno područje dalmatinskih slijevova "Hrvatskih voda" Branko Pejaković.

U Zadarskoj je županiji uloženo 68 milijuna kuna u gradnju sustava i objekata za zaštitu voda i mora od onečišćenja, u Šibensko-kninskoj 69, Splitsko-dalmatinskoj 96 i Dubrovačko-neretvanskoj 21 milijun kuna.

U Zadarskoj županiji u gradnju kanalizacijskih sustava u Zadru, Benkovcu, Svetom Filipu i Jakovu, Preku, Pagu, Kukljici i Obrovcu uložena su 62 milijuna kuna, a ostatak u pripremu projektne dokumentacije.

U zadnje tri godine u Šibensko-kninskoj županiji obavljani su radovi na zaštiti mora u Šibeniku i građen priobalni kanalizacijski sustav, ujedno najveći posao u toj županiji. Kanalizacijski su radovi izvedeni i u Rogoznici i Primoštenu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji najviše se radilo u izvedbi projekta Eko-Kaštelanski zaljev, izgradnju kojeg sufinanciraju "Hrvatske vode". Također se izvode radovi na kanalizaciji grada Visa, zaštiti rijeke Cetine, na otoku Braču, Podstrani, Omišu i drugdje.

(Hina) merc dd

Pročitajte više