KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U dječjoj Psihijatrijskoj bolnici u Zagrebu četvero ljudi zaraženo koronavirusom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Grada Zagreba objavio je da su u Psihijatrijskoj bolnici za djecu u Zagrebu četiri osobe pozitivne na koronavirus. 

Jučer je rečeno kako su u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež evidentirana dva zaposlenika pozitivna na koronavirus, jedan liječnik i jedna osoba iz tehničke podrške bolnici. Međutim, danas je još dvoje zaraženih iz te bolnice.

Na pitanje kako je došlo do zaraze, rečeno je kako je riječ o četiri osobe, dvije su kuharice, a kasnije i jedan psihijatar te također jedna medicinska sestra. Samoizolacija je određena za 42 osobe, a testirano je 20 ljudi. Tijekom dana će se testirati još 20 uzoraka.

Djeca nisu premještena, uzeti su brisevi i čekaju se rezultati danas popodne.

''Djeca su dobro. Nema simptoma kod djece, riječ je o njih 10'', poručuju iz Stožera i dodaju da je situacija pod kontrolom. Uzeti su brisevi svo desetero djece i poslani su na testiranje.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da je Zagreb do jutros imao ukupno 370 pozitivnih osoba.

"Kroz naše trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 97 bolesnika, 16 je određena samoizolacija, a 18 je upućeno na testiranje", rekao je.

Zagreb je jučer imao 360 bolesnika pozitivnih na koronavirus, što znači da je današnje povećanje od 10 manje nego prosjek od oko 15 novooboljelih.

Jučer je u Nastavnom zavodu "Andrija Štampar" testirano 210 građana.

Gradonačelnik Bandić je govorio i o posljedicama potresa u Zagrebu. Rekao je kako je važno pomoći ljudima da se vrate u svoje kuće.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više