U Dravi pronađeno tijelo nestalog dječaka iz Osijeka

NAKON pet dana potrage u Dravi je pronađeno tijelo nestalog 15-godišnjaka iz Osijeka. Rijeka ga je odnijela čak osam kilometara nizvodno od mjesta gdje se u petak zabavljao s prijateljima.

Nakon što ga je obitelj identificirala, PU osječko-baranjska je izvijestila kako je tijelo 15-godišnjeg Ivana Novosela pronašao riječni patrolni brod, s kojeg su odmah pozvali policiju, koja ga je izvukla na obalu.

Podsjetimo, dječak je nestao u petak, oko 10.30 sati. Na kupanju je bio sa sestrom, njenim dečkom i prijateljima, koji u vodu nisu htjeli ući jer im je bilo prehladno. Ivan se ipak odvažio i skočio u vodu. Neko je vrijeme plivao, a potom je odjednom nestao.

Obitelj i policija su se nadali kako je dječak samo negdje odšetao i kako će ga ubrzo pronaći. Ronioci specijalne jedinice osječke policije potragu po koritu i obali rijeke započeli su tek nekoliko sati nakon dječakova nestanka, jer nitko od njegovih prijatelja nije znao gdje je točno nestao, pa je policija obavljala niz proceduralnih stvari kako bi mogla roniocima olakšati podvodnu potragu.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više