U Dubravi pucano na policajce

NA KLAKI u zagrebačkoj Dubravi danas su dvojica mladića pucala na policajce koji su bili u potrazi za njima zbog sumnje da su počinili više kažnjivih djela razbojstva na zagrebačkom području, rekla je glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU-a danas su nešto iza 12 sati u zagrebačkoj Dubravi bili u potrazi za dvojicom osumnjičenih počinitelja razbojstva koji su u Ulici Tome Matića 28 na Klaki izišli iz jednog kafića i kad su im policajci prišli u namjeri da zatraže osobne iskaznice i da ih uhite, oni su im se oduprli, a jedan od njih je policajcu uzeo službeni pištolj i ispalio nekoliko hitaca na policajce.

U pucnjavi nije bilo ozlijeđenih, rekla je Vulama.

Počinitelja koji je pucao policajci su svladali i vezali, drugi je pobjegao, a kad su policajci krenuli za njim, on je zastao i iz svog vatrenog oružja ispalio dva hica na policajce i pobjegao.

Radi se o muškarcu u dobi između 20 i 25 godina, visoku oko 175 centimetara, vitku, atletske građe, svijetle puti, kratko ošišanu, a posebnost je što na tjemenu glave ima tetovažu veličine 10-ak centimetara koja je vidljiva ispod kose. Bio je odjeven u crnu majicu kratkih rukava i sive bermude.

Policija moli građane da im dojave ako ga primijete, rekla je Vulama.

Uhićeni počinitelj Z.C. (1976.) sa zagrebačkog je područja i od prije je poznat policiji. Sproveden je u policijsku postaju i bit će kriminalistički obrađen, rekla je Vulama.

Pročitajte više