U Dubrovačko-neretvanskoj 159 testiranih, 22 pozitivnih

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o osam osoba iz Dubrovnika, po tri iz Konavala i Župe dubrovačke, po dvije iz Smokvice i Vele Luke, po jednoj iz Blata i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području županije.

Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola, devet osoba ženskog spola, a za njih 12 je utvrđena epidemiološka veza. Izliječeno je 37 osoba: 13 iz Metkovića, 11 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, po jedna osoba iz Kule Norinske, Ploča i Pojezerja te jedna osoba koja nema prebivalište na području županije.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, pet bolesnika je na respiratoru - neinvazivna ventilacija, a šest je na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 159 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 22.322 uzorka. U samoizolaciji je 1007 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 96 slučajeva kršenja samoizolacije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više