KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 58 novih zaraza koronavirusom

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ županiji zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trideset jedna osoba je izliječena, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 25 muških te 11 ženskih osoba iz Dubrovnika, devet muških i tri ženske osobe iz Župe dubrovačke, dvije muške i dvije ženske osobe iz Konavala, jedna muška i dvije ženske osobe iz Vele Luke, dvije ženske osobe iz Blata te jedna muška osoba iz Stona. Za njih ukupno trideset troje utvrđena je epidemiološka veza.

Od trideset jednog izliječenog njih je po devet iz Dubrovnika i Metkovića, šest iz Vele Luke, po dvije iz Župe dubrovačke i s Mljeta te po jedna osoba iz Konavala, Kule Norinske i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se dvadeset šest osoba. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba. Od jučer obrađeno je 217 uzorka, a od početka pandemije ukupno 18.695.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više