U Dubrovniku se cijepili svećenik, urednica radija i predsjednik jedriličarskog kluba

Ilustracija Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

DUBROVAČKO-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković 11. studenog su se javno, pred medijima, cijepili protiv covida-19.  To su cijepljenje pravdali poticanjem sugrađana se cijepe. 

"Ovo je poziv svima da pristupe cijepljenju. Ono je važno i dobro za očuvanje zdravlja svakog pojedinca, ali i svih oko nas, za cijelu zajednicu. Za nas na ovom području je bitno i da bismo mogli uredno pripremiti turističku sezonu jer bez procijepljenosti i bez imuniteta koji ćemo ovim osigurati slabi su nam izgledi za turističku sezonu. Cijepljenje je jednako kao i svaki drugi odlazak liječniku. Ako liječnicima i znanosti vjerujemo kad uzimamo neki lijek, nema razloga ne vjerovati im kad se radi o cjepivu protiv covida-19", rekao je Dobroslavić.

No nije jasno kakve veze s promocijom cijepljenja ima cijepljenje svećenika, urednice radija i predsjednika jedriličarskog kluba

Cjepivo su naime istog dana primili i Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika, don Toma Lučić, bivši rektor crkve sv. Vlaha, Ognjen Kržić, sportski direktor vaterpolskog kluba Jug AO i Marinko Mikulandra, predsjednik jedriličarskog kluba Orsan.

Pročitajte više