U dva napada bombaša samoubojica u ruskom Dagestanu poginulo pet osoba

DVOJICA bombaša samoubojica napala su rano jutros po lokalnom vremenu vojnu bazu ruske vojske u Dagestanu, ubivši najmanje pet osoba i ozlijedivši njih 39.

Prema pisanju ruske agencije RIA Novosti, prvi se napad dogodio kada se nepoznati samoubojica automobilom marke Lada napunjenim eksplozivom zaletio u vojnu bazu motorizirane ruske brigade u gradu Buinaksk u sjevernokavkaskoj pokrajini Dagestan. U tom je napadu poginulo troje ljudi, a 26 ih je ozlijeđeno, mnogi od njih teško, potvrđeno je iz ruskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Nasilje često u Dagestanu, Ingušetiji i Čečeniji

Druga se eksplozija dogodila na istom mjestu samo par minuta kansije, kada je veliki broj ljudi pojurio na mjesto događaja kako bi pružio pomoć ozlijeđenima, piše agencija Itar-tass. 

Posljednja dva napada samo su nastavak čitave serije sličnih incidenata koji su česti u sjevernokavkaskim pokrajinama Čečeniji, Dagestanu i Ingušetiji, nastanjenima pretežno muslimanskim stanovništvom, koje desetljećima vode borbu za otcjepljenje od Rusije.

U jučerašnjoj eksploziji automobila koji je koristio dagestanski ministar državne politike, vanjskih poslova i informacija Bekmurz Bekmurzajev, ozlijeđeni su sam ministar i njegov tjelohranitelj, dok je vozač poginuo.

Pročitajte više