U eksploziji plina u Rijeci poginuo vatrogasac

U RIJECI je u eksploziji plina jedan vatrogasac izgubio život, drugi je s teškim opeklinama prevezen u bolnicu, a nekoliko je ozlijeđeno.

Kako javlja portal e-Rijeka, u Labinskoj ulici na Kantridi stanari su primjetili da u zgradi ispušta plin te su nakon dojave na intervenciju došli pripadnici vatrogasnih postrojbi.

Za vrijeme pregleda petog kata zgrade odjeknula je eksplozija u kojoj je jedan vatrogasac izgubio život.

Od siline eksplozije uništena su četiri stana, a zgrada je evakuirana, javio je RTL.

Sumnja se da je eksploziju prouzročila plinska boca ili neka vrsta ilegalne instalacije, a točan uzrok ustanovit će se očevidom.

Osoba poginula u današnjoj eksploziji plinske instalacije u Rijeci, vatrogasac je riječke vatrogasne postrojbe, a među šest ozlijeđenih su vatrogasci i stanari zgrade.

Po priopćenju Državnog centra 112, riječka Javna vatrogasna postrojba primila je u 15:15 sati dojavu da se u zgradi i oko nje u Labinskoj ulici 20 osjeća intenzivan miris plina. U 15:30 sati, kada su ušli u zgradu, dogodila se snažna eksplozija. Nakon toga buknuo je požar koji se proširio na dva stana. U gašenju je sudjelovalo devet vatrogasnih vozila s oko 30 vatrogasaca. Požar je lokaliziran.

Na hitni trakt riječkoga KBC-a primljeno je pet osoba, a sve su lakše ozlijeđene i izvan su životne opasnosti. Uglavnom je riječ o oguljotinama, razderotinama i opeklinama, izvijestili su iz KBC-a. Još je jedan vatrogasac smješten na hitnu s opeklinama lica i obiju šaka.

Priopćenjem se oglasila riječka komunalna tvrtka "Energo" koja distribuira gradski plin u Rijeci. Navodi da se od početka listopada ove godine provodilo sigurnosno ispitivanje kućnih plinskih instalacija u objektima na području Kantride, gdje se dogodila današnja eksplozija, i Donjeg Zameta.

"Energo" navodi da je plinska instalacija u zgradi u Labinskoj 20 ispitana prije dvadesetak dana, kada je utvrđeno da je neispravna zbog propuštanja. Odmah nakon što je to utvrđeno, odspojena je s plinske mreže, o čemu su izviješteni upravitelj i povjerenik zgrade. Od tada "Energo" nije primio obavijest o popravku plinskih instalacija u zgradi te nije naknadno provjeravao ispitivanje i priključenje zgrade na plinsku mrežu.

U priopćenju se ističe da je po dojavi o današnjoj eksploziji ispitano sigurnosno stanje u ulici te da nema daljnjih opasnosti. "Energo" zajedno s policijom i vatrogascima utvrđuje zbog čega je došlo do eksplozije i koje su njezine posljedice.

Pročitajte više