U eksploziji u Bagdadu troje mrtvih

U ESKPLOZIJI kamiona punog goriva u petak navečer u Bagdadu poginulo je osam osoba a dvadeset je ranjenih, prema novim podacima koje je objavila iračka policija a prenio CNN.

Prva izvješća američke tv mreže CNN govorila su o 12 poginulih u eksploziji kamiona punog goriva u bagdadskoj četvrti Al Mansour.

Velika eksplozija izazvala je požar i nekoliko se kuća zapalilo nakon eksplozije pa je šest zgrada bilo u plamenu, prenijela je njemačka agencija dpa.

Agencija javlja da se napad dogodio u otmjenoj četvrti u kojoj je nekoliko veleposlanstava (Jordan, Libija, Maroko) te da ondje žive i irački političari kandidati za izbore 30. siječnja kao i strani civili koji rade u Iraku.

Neki su stanovnici tvrdili da se eksplozija dogodila blizu položaja Nacionalne garde i sjedišta Iračkog nacionalnog kongresa, pokreta kojemu je na čelu političar Ahmed Chalabi.

Napad, za koji se sumnja da je bio samoubilački, dogodio se samo nekoliko sati nakon što je američki ministar obrane Donald Rumsfeld u petak napustio Bagdad.

Rumsfeld je tijekom iznenadnog jednodnevnog posjeta Iraku bio u Mosulu, Falluji i Tikritu te obišao dobro zaštićenu Zelenu zonu u Bagdadu, no nije bio u četvrti Al Mansour. Pri susretima s američkim vojnicima ustvrdio je da će pobune koje mjesecima potresaju Irak biti poražene.

Pročitajte više