U Falluji otkriveno nekoliko iznakaženih tijela

AMERIČKI marinci pronašli su u nedjelju ujutro u Falluji leš jedne bjelkinje plave kose, amputiranih ruku i nogu i prerezanog grkljana, javlja fotograf France pressea.

Prema fotografu, žena je bila odjevena u plavu haljinu, a tijelo joj je bilo prekriveno. Lice joj je bilo iznakaženo, a neke dijelove njezina tijela pojeli su psi ili mačke.

Marinci još ne znaju je li riječ o Iračanki ili stranoj državljanki.

U Iraku su krajem listopada otete dvije strane državljanke udane za Iračane. Riječ je o Margaret Hassan, britanskoj humanitarki i Poljakinji Teresi Borcz. Hassan je brineta, a Borcz plavuša.

Nedaleko od leša te žene marinci su pronašli i mrtva tijela jedne žene i jednog muškarca koja su također izjele životinje. Kasnije tijekom dana u središtu grada pronađeno je još osam muških tijela u dobi između 20 i 45 godina.

U četvrti Jolan, na sjeverozapadu grada, pronađeno je pak veliko skladište oružja i podzemni zatvor. U zatvoru su pronađena najmanje dva leša i dva vrlo mršava ali još uvijek živa muškarca.

U Falluji je živ pronađen i Mohammad al-Joundi, sirijski vozač otet krajem kolovoza s dvojicom francuskih novinara. Sudbina francuskih novinara i dalje je nepoznata.

Pročitajte više