U gorju i danas snijeg, drugdje kiša

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Danas će u većem dijelu  zemlje biti promjenljivo vrijeme, piše DHMZ.

Na zapadu unutrašnjosti očekuje se pretežno oblačno vrijeme, s povremenim kišama te lokalno jačim pljuskovima praćenim grmljavinom. U gorskoj Hrvatskoj padat će susnježica i snijeg, pri čemu je moguće stvaranje snježnog pokrivača na nekim mjestima.

Istočni i južni dijelovi zemlje uživat će u duljim sunčanim razdobljima, dok se kiša očekuje uglavnom prema kraju dana. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a prema večeri se očekuje sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Na Jadranu će na sjeveru prevladavati umjerena do jaka bura, osobito podno Velebita gdje su mogući olujni udari. U ostalim dijelovima Jadrana prevladavat će jugo, s promjenom na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak u poslijepodnevnim satima.

Temperaturne vrijednosti bit će raznolike; najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 14 stupnjeva Celzija, dok će u gorju biti niža. Na istoku i jugu zemlje temperatura će se kretati od 15 do 20 stupnjeva Celzija.

Zagreb danas i sutra

Pretežno oblačno očekuje se danas. Povremeno kiša, uglavnom ujutro te kasno poslijepodne i navečer. U okolnom gorju susnježica i snijeg, na vrhovima uz stvaranje snježnog pokrivača. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, navečer sjeverozapadni. Temperatura zraka između 6 i 11 °C.

Pretežno oblačno bit će i sutra, povremeno s kišom, u okolnom gorju i susnježicom i snijegom. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura oko 5, najviša dnevna oko 10 °C, a u gorju hladnije.

Biometeorološka prognoza

Zadržat će se neugodno, razmjerno svježe vrijeme za doba godine diljem Hrvatske, uz povremenu kišu u većem dijelu zemlje a u gorskim krajevima i susnježicu. Kod meteoropata je moguća nesanica, umor, nervoza i slabija koncentracija. Kako se nestabilno vrijeme već duže zadržava, kronični bolesnici bi mogli sve teže podnositi svoje bolesti.

I sutra susnježica i snijeg u gorju

Prema podacima DHMZ-a, sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s promjenjivim uvjetima u Dalmaciji. Tijekom dana povremeno će padati kiša, dok se u gorskim područjima očekuju susnježica i snijeg. Na jugu zemlje mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar će biti većinom slab, no u Podravini, Slavoniji i Baranji očekuje se umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Na Jadranu će prevladavati jugozapadnjak i jugo.

Što se tiče temperatura, najniža jutarnja temperatura kretat će se uglavnom od 2 do 7 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama između 6 i 11 stupnjeva Celzija. Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 14 stupnjeva, u gorskim područjima niža, dok će na moru temperature doseći između 11 i 16 stupnjeva Celzija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.