U Gospiću konstituirano Gradsko vijeće

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U GOSPIĆU je u podne završena konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća, a za predsjednicu je jednoglasno izabrana Ana-Marija Zdunić iz HSP-a, izjavio je Hini gradonačelnik Karlo Starčević.

Za potpredsjednicu je izabrana Nada Alić, a potpredsjednik je Mario Stilinović iz HDZ-a, kojeg je premoćno na izborima za gradonačelnika u prvom krugu pobijedio Karlo Starčević i tako došao do drugoga mandata.

U gospićkom Gradskom vijeću sedam članova ima HSP, četiri člana ima HDZ, LiPO Darka Milinovića ima 3 člana, a jednoga ima Domovinski pokret.

Starčević je izrazio zadovoljstvo ponašanjem svih sudionika konstituirajuće Skupštine. Jednoglasan izbor predsjednice i njezinih zamjenika vidi kao svijetlu perspektivu u daljnjem radu Gradskog vijeća te uz to i potporu gradonačelniku. Također, kazao je, oporba ne očekuje prijetnju u rušenju gradonačelnika. "Shvatili su i vijećnici da sam radio dobro u prethodnom mandatu, a sad tu više nema ni Darka Milinovića kao faktora koji je i onda pokušao bojkotiranjem mene nešto postići", napomenuo je Starčević, dodavši kako vijećnici iz ovoga sastava shvaćaju da bi alternativa bili novi izbori.

"Glatka pobjeda"

"Siguran sam", istaknuo je, "da bih i u tom slučaju više nego glatko pobijedio."

Na pitanje što očekuje od konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, u kojoj HDZ ima 10 članova, a dobije li još četiri glasa od nekih stranaka, imat će većinu, Starčević je kazao da će pet članova iz "njegova" HSP-a poduprijeti HDZ, čime je najavio relativno glatko konstituiranje Skupštine, na čijem čelu vidi Marijana Kustića.

"Mi iz HSP-a poduprijet ćemo najjaču stranku - HDZ, no naravno, ne bezuvjetno, nego sve dok će ta glavna stranka i njezin vodeći čovjek u Ličko-senjskoj županiji raditi na dobrobiti naše županije", rekao je, dodavši kako vjeruje da je Milinović shvatio kako je on politička prošlost u Gospiću i čitavoj županiji.

Pročitajte više