U gradu u kojem se skrivao Bin Laden uhićeno 40 osoba, terete ih za povezanost s al-Qaidom



U ABOTABADU, pakistanskom gradu u kojem se skrivao Osama bin Laden, uhićeno je najmanje 40 osoba koje se sumnjiče za povezanost s al-Qaidom. Prema izvorima iz Pakistana, uhićenja su rezultat akcije lokalnih vlasti.

Iz američke vlade stigla je potvrda uhićenja, uz napomenu kako je u akciji sudjelovalo više pakistanskih zakonodavnih tijela u okrugu Abotabada. U uhićenjima su sudjelovali djelatnici lokalne policije i pakistanske tajne službe ISI, prenosi BNO News.

"Ova uhićenja su dio druge faze", citiraju američki mediji izjavu neimenovanog pakistanskog dužnosnika. Radi se navodno o "drugoj fazi" misije koja je dovela do ubojstva Osame bin Ladena od strane američkih specijalaca. No, postavlja se pitanje zbog čega "drugu fazu" provode Pakistanci, koji nisu bili dio akcije u kojoj je ubijen Bin Laden.

Kao što je poznato otprije, Pakistanci nisu znali za operaciju napada na Bin Ladenovo skrovište, jer su se Amerikanci bojali curenja informacija. Nagađa se stoga da "drugom fazom" pakistanske vlasti pokušavaju osvjetlati obraz i poslati u svijet poruku da neće tolerirati teroriste na svom teritoriju.

Pročitajte više