U grobnici na mjesnom groblju u Cabuni pronađena hrpa oružja

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

Policijski službenici PU virovitičko-podravske su došli do saznanja da se u betonskoj grobnici na mjesnom groblju u Cabuni nalazi veća količina oružja.

Jučer je oružje izuzeto iz grobnice u Cabuni, a pronađeno je: streljivo 7.62 x 39 (1717 kom), streljivo 7.62 x 51 (367 kom), protutenkovska mina TMA 4 (2 kom), ručna bomba M-50 (13 kom), ručna bomba M-75 (12 kom), ručna kumulativna bomba M-79 (2 kom), ručna bomba specijalna BRS-M79 AG-1 (2 kom), protupješačka mina MRUD-1 (2 kom), tromblonska trenutna mina (12 kom), elektrodetonatorska kapsula EDK (9 kom).

Također, pronađeni su i plastični eksploziv PEP od jednog kilograma, TNT eksploziv od 3.3 kilograma, raketa za RPG-7 -(2 kom), raketa od ručnog bacača OSA 90vmm, upaljač za ručnu bombu, ručni bacač OSA 90 mm, ciljnik i ručka od ručnog bacača OSA, ručni bacač raketa 64 mm tzv. zolja, ručni bacač RPG-7 i prazni okviri za automatsku pušku (25 kom).

"Pronađeno oružje, streljivo i minsko eksplozivne tvari na daljnje postupanje i uništenje preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Oružje koje je u većoj mjeri oštećeno od korozije, izuzeto je i pohranjeno u Regionalnom skladištu. O događaju je izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici", priopćila je PU virovitičko-podravska.

Pročitajte više