U Hrvatskoj poljoprivrednoj komori ima mjesta za Pankretićevog brata, ali za Mavrovića ne

HRVATSKI seljaci su na izborima odlučili kako u novoj instituciji poljoprivrednika nema mjesta za prvog čovjeka Hrvatskog seljačkog saveza i proslavljenog boksača Željka Mavrovića.

Čini se kako su se seljaci okrenuli protiv Mavrovića zbog njegova stava tijekom ljetne "seljačke bune" u kojoj on nije dijelio stavove većine hrvatskih poljoprivrednika koji su traktorima blokirali prometnice, a došli su i do zgrade Ministarstva poljoprivrede. Buna je trajala cijeli jedan dan prije nego su poljoprivrednici napustili Zagreb nakon obećanja koje im je dao bivši ministar gospodarstva Damir Polančec.

Mavrović razmišlja o ostavci na mjesto predsjednika HSS-a

Mavrović tvrdi kako seljaci nisu prepoznali njegove stavove o poljoprivredi za koje smatra da su budućnost hrvatskog sela. Tješi se činjenicom da su 40 posto izabranih u Hrvatsku poljoprivredni komoru članovi udruge kojoj je on na čelu, piše Jutarnji list. Proslavljeni boksač i poljoprivrednik Mavrović narednih će dana razmisliti i o ostavci na mjesto šefa Hrvatskog seljačkog saveza.

Mavrović nije izabran, ali će zato stavove seljaka u novoj instituciji zastupati brat ministra regionalnog razvoja Božidara Pankretića. Zdravko Pankretić je našao svoje mjesto među 119 članova Skupštine Hrvatske poljoprivredne komore u kojoj će raspravljati sa još nekim poznatim seljačkim vođama među kojima su i bivši predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić te šef ZUSSB-a Antun Laslo.

Pročitajte više