U Hrvatskoj sutra snijeg!

GORSKI predjeli Hrvatske sutra mogu očekivati nove ovogodišnje snježne pahulje. Pogoršanje vremena se očekuje tijekom noći.

Na Jadranu će danas prevladavati sunčano, a u većini kopnenih krajeva nakon maglovitog ili oblačnog jutra i dijela prijepodneva trebalo bi biti djelomice sunčano, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod. U Slavoniji će biti pretežno oblačno, a mjestimice je moguća i slaba kiša. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu uz obalu ujutro samo ponegdje umjerena bura, a na otvorenom će moru puhati umjeren, prijepodne mjestimice i jak sjeverozapadnjak. Najviša temperatura će uglavnom iznositi između 4 i 9°C, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U gorju će kiša prijeći u snijeg

Jače naoblačenje s kišom već u noći i sutra ujutro očekuju se na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, a sredinom dana proširit će se na Dalmaciju i dio sjeverozapadnog područja. Potkraj dana u gorju će kiša prijeći u snijeg. U Slavoniji, Podravini i Međimurju će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho.

Vjetar će biti slab, krajem dana i u noći umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, poslijepodne mjestimice olujno jugo, na sjevernom će dijelu okrenuti na istočnjak i buru. Jutarnja temperatura će iznositi između -1 i 4°C, na Jadranu 6 i 11°C, a najviša dnevna 4 do 7°C, na sjevernom Jadranu 9 do 12°C, a u Dalmaciji 13 do 16°C.

Još uvijek se ne zna hoće li Hrvati ove godine imati bijeli Božić

Dežurna sinoptičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda Ankica Stojanović u razgovoru za Index je kazala kako se snijeg očekuje na nadmorskim visinama iznad 600-700 metara, ali nije poznato u kolikoj će se mjeri snježne pahulje zadržati na tlu budući da će prije njega padati kiša.

Stojanović je navela kako se početkom sljedećeg tjedna ponovno očekuje zatopljenje i kako će temperature iznositi od 10 do 15°C. U Državnom hidrometeorološkom zavodu još uvijek ne znaju hoće li Hrvati ove godine imati bijeli Božić.

Pročitajte više