U Hrvatskom saboru stanka, glasovanje u 14 sati

SABORSKI zastupnici u prijepodnevnom nastavku sjednice Hrvatskog sabora bez rasprave su primili na znanje predloženu Odluku o prihvaćanju stajališta Vlade RH o pravilima postupka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Europske unije i Hrvatske, o kojoj će, kao i ostalim ranije raspravljenim točkama, glasovati u 14 sati.

Državnik tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova, Gordan Bakota, izvijestio je da se predloženom odlukom, određenom pravilima postupka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje, utvrđuje način rada Vijeća i Odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Odlukom se za predsjedavajućeg u Vijeću predlaže ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, a u Odboru glavni pregovarač s EU je Vladimir Drobnjak.

Budući da za raspravu o spomenutoj odluci nije bilo prijavljenih zastupnika, u Hrvatskom saboru je određena dvosatna stanka. Nakon toga zastupnici će glasovati o ranije raspravljenim točkama, te, kako je najavljeno, zaključiti 13. sjednicu Hrvatskog sabora.

Pročitajte više