U hrvatsko-slovenski rat na YouTubeu se uključila i Srbija

ODUŠEVLJENI činjenicom da su pronašli novi teren na kojem mogu bezbolno ratovati i međusobno si predbacivati greške iz prošlosti, autori filmića na YouTubeu su si ponovno dali oduška, a sada se hrvatsko-slovenskom ratu pridružila i Srbija.

Tako je srpski autor Algoris kreirao video pod nazivom "Razotkrivanje laži o Državi Hrvatskoj" u kojem navodi kako je "mnogo truda uloženo u kreiranje novog imidža Hrvatske, gdje se ona navodno odriče svoje ubilačke prošlosti i zbog čega ona sada ima puno pravo pridruživanja Europskoj uniji", a kako je zapravo u Hrvatskoj "ustaštvo samo zataškano, a ne uništeno".

Autor ovog filmića vratio se u povijest sve od 1941. godine, preko 1991. i početka Domovinskog rata, pa sve do današnjih dana, a osvrnuo se čak i na australski govor predsjednika Stjepana Mesića, kojim "potvrđuje" svoje navode. Hrvatsku tako optužuje za sve što se događalo u proteklih 60-ak godina, od progona Židova i Holokausta, sve do raspada Jugoslavije.

"Pirati s Kariba" na slovenski način

Hrvatski autor Justicije123 se odlučio malo našaliti sa našim slovenskim susjedima, pa ih je zbog prisvajanja Piranskog zaljeva prozvao "Piratima iz Slovenije" koji "u središtu Europe, bez mora, traže zadovoljštinu" pa su se pomamili za "sjajnim biserom Jadranskog mora".

"Prvo su uzeli novac, oko 300 milijuna eura", prisjeća se autor slučaja štediša nekadašnje Ljubljanske banke. "No, onda su željeli više.. željeli su energiju, no nisu željeli otpad", govori autor o Nuklearnoj elektrani Krško.

Na kraju autor poručuje: "Moramo zaštiti naš jedini biser, naše jedino zlato - Hrvatsku".

I.M.

Pročitajte više