U Iraku se nastavlja nasilje i nered

NASILJE i nered i dalje vlada Irakom gdje su u četvrtak pale nove žrtve, kako na pobunjeničkoj strani tako i na strani koalicijskih snaga predvođenih SAD-om.

U Najafu, 130 km južno od Bagdada, u sukobima milicije Moqtada Sadra s američkim snagama, poginule su četiri osobe a 19 ih je ranjeno, doznaje se iz opće bolnice u Najafu.

U Bagdadu je srušen američki helikopter UH-1, objavila je američka vojska. Članovi posade su preživjeli ali su ranjeni. Za sada se ne zna koliko su ozbiljne ozljede koje su pretrpili.

U glavnom gradu je s pet projektila pogođena opća bolnica, i tom je prilikom jedan zaposlenik poginuo a četvero je ranjeno.

U šijitskom dijelu grada, u sukobu američkih vojnika s pristašama radikalnog vođe Sadra, poginuo je jedan civil a dvoje je ranjeno.

U Basri, gdje su stacionirani britanski vojnici, također je izbio sukob s pripadnicima Sadrove milicije. Britanci su, naime, opkolili glavni ured Sadrove milicije, nakon čega je protiv britanskih snaga proglašen "džihad".

U Mahawiliju, 75 kilometara južno od Bagdada, vozač je ispred policijske postaje dignuo u zrak minibus. Ta je eksplozija odnijela živote petorice policajaca a 21 policajac i dvoje civila su ranjeni.

Nakon oslobađanja šestorice stranih taoca u srijedu, četvorice Jordanaca i dvoje Turaka, u četvrtak su oteta dvojica turskih vozača kamiona, dok je jedan turski vozač ubijen u napadu na sjeveru Iraka, izvijestila je agencija Anadolija.

(Hina) xvk ymaš

Pročitajte više