U Iraku se nastavlja nasilje

AMERIČKI vojnici su u nedjelju u području Kirkuka greškom ubili kći jednog utjecajnog plemenskog vođe, koja je s ovcama bila na paši, izvijestila je iračka policija.

Glasnogovornik koalicije u Bagdadu je rekao da nema informacija o tom incidentu.

Vojnik koji je pucao u 25-godišnju djevojku je rekao da je mislio da se radi o sumnjivoj osobi pošto su većinu napada na snage koalicije u južnim i jugozapadnim područjima od Kirkuka vodili pastiri, rekao je policijski dužnosnik regije.

U nedjelju su, južno od Kirkuka, ubijena i dvojica iračkih vozača kamiona koji su prevozili betonske blokove za radove na obnovi infrastrukture, kada su naoružane osobe napale njihova vozila, objavila je policija.

Policijski dužnosnik je precizirao da su oni napadnuti na cesti između Kirkuka i Tikrita, te da su njihovi kamioni napadnuti protutenkovskim raketama i lakim oružjem. Napadači su ubili vozače, zapalili kamione i pobjegli.

U Diawniyahu, jugoistočno od Najafa su u pucnjavi između pobornika šijitskog radikalnog vođe Moqtada Sadra i vojnika koalicije u subotu navečer ubijena četiri Iračana, među kojima jedan aktivist, potvrdili su službeni izvori u nedjelju. Do incidenta je došlo tijekom napada na američki konvoj koji je odvratio pucnjavom.

Pročitajte više